Hoofd menu

Italiaanse broodpudding


Italiaanse broodpudding

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 2 stuk(s) appels (geschild, in plakjes)
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 100 gram brood (zonder korst, in plakjes)
  • 2 stuk(s) losgeklopte eieren
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepel(s) witte wijn
  • 3 deciliter room
  • 1 stuk(s) schil van sinaasappel

Italiaanse broodpudding bereiding

  1. vet een ovenschaal van 1,2 liter in met boter
  2. verdeel de appelschijfjes dakpansgewijs over de bodem en bestrooi ze met de helft van de suiker
  3. besprenkel de appels met wijn
  4. leg de plakjes brood erop en druk ze een beetje aan
  5. klop de eieren los met de room
  6. de rest van de suiker en de sinaasappelschil erbij en schenk dit over het brood
  7. laat dit 30 minuten intrekken
  8. bak de pudding in 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin gaar
  9. haal de pudding uit de oven, laat hem iets afkoelen en serveer

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt