Hoofd menu

Champignonsoep met munt, spaghetti en sinaasappel


Champignonsoep met munt, spaghetti en sinaasappel

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 100 gram pasta (spaghettini)
  • 2 stuk(s) runder bouillon tabletten
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram kastanje champignons (in plakjes)
  • 3 stuk(s) kleine rode uien (gesnipperd)
  • 200 gram soepballetjes van rundergehakt
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) takje munt (blaadjes fijngesneden)
  • 1 stuk(s) sinaasappel (uitgeperst)

Champignonsoep met munt, spaghetti en sinaasappel bereiding

  1. kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter water met runderbouillontabletten
  2. zeef de spaghettini en vang het vocht op
  3. roerbak in olijfolie de champignons tot ze vocht loslaten en laat dit verdampen
  4. voeg de uien en soepballetjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin
  5. voeg de knoflook toe
  6. schenk het pastakookwater (aangevuld tot 2 liter) erbij en breng de soep al roerend aan de kook
  7. kook de soep zachtjes 5-6 minuten door
  8. roer vlak voor het serveren de munt en sinaasappelsap door de soep
  9. lekker met geroosterde puntjes boerenbrood

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt