Hoofd menu

Vissoep met mosselen en garnalen


Vissoep met mosselen en garnalen

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 400 gram schelvisfilet (diepvries)
  • 25 gram boter
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 teentje(s) visbouillon blokjes
  • 1 stuk(s) ui (in blokjes)
  • 1 stuk(s) winterwortel (in kleine blokjes)
  • 2 stuk(s) stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 150 gram pasta (conchiglie - schelpjesmacaroni)
  • 6 stuk(s) takjes kervel (fijngeknipt)
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 50 gram gekookte mosselen
  • 0.13 liter(s) creme fraiche
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper

Vissoep met mosselen en garnalen bereiding

  1. ontdooi de vis 1 uur van te voren
  2. snijd de wis in blokjes van 1x1 cm
  3. leg de vis tot gebruik in de koelkast
  4. verhit in een pan de boter en bak hierin zachtjes de ui ongeveer 3 minuten
  5. pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 minuten
  6. voeg 1.50 liter water toe en breng dit aan de kook
  7. voeg bouillonblokjes, wortel en bleekselderij toe en laat het nog 5 minuten zachtjes koken
  8. laat de soep daarna afkoelen
  9. kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
  10. giet de pasta af
  11. breng de soep aan de kook
  12. voeg pasta, vis, garnalen, mosselen en slagroom toe en laat dit 4 minuten zachtjes meewarmen
  13. breng de soep op smaak met zout en peper en roer de kervel erdoor

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt