Hoofd menu

Penne met Italiaanse gehaktballetjes


Penne met Italiaanse gehaktballetjes

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

Recept

  • 250 gram kalfsgehakt
  • 300 gram pasta (penne rigate)
  • 2 stuk(s) rode paprika's
  • 3 eetlepel(s) (knoflook) olie
  • 1 stuk(s) courgette (in 2cm dikke blokjes)
  • 1 stuk(s) tros tasty-tom tomaatjes (gehalveerd)
  • 150 gram kaas (Ricotta)
  • 6 stuk(s) verse salieblaadjes (in reepjes)
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
  • naar smaak nootmuskaat

Penne met Italiaanse gehaktballetjes bereiding

  1. breng het gehakt op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat en draai er kleine balletjes van
  2. vries de balletjes 10 minuten in
  3. kook de pasta volgens de aanwijziging op de verpakking beetgaar
  4. rooster de paprika's boven de gasvlam of onder de grill zwart, pel ze en snijd ze in grove stukken
  5. verhit in een wok de olie en bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes rondom bruin
  6. neem ze uit de pan
  7. bak in de achtergebleven olie de paprika en courgette zachtjes al omscheppend 5 minuten
  8. voeg de tomaathelften, salie en de gehaktballetjes toe en stoof ze nog 5 minuten
  9. schep de uitgelekte pasta en ricotta door het gehaktmengsel en breng het gerecht op smaak met zout en peper

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt