Hoofd menu

Tagliatelle met kip en tomaat


Tagliatelle met kip en tomaat

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

Recept

  • 500 gram kleine trostomaten (in vieren gesneden)
  • 250 gram kipfilet (in grove stukken)
  • 200 gram pasta (tagliatelle)
  • 1 eetlepel(s) verse tijm blaadjes
  • 1 eetlepel(s) balsamico azijn
  • naar smaak tabasco
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak peper

Tagliatelle met kip en tomaat bereiding

  1. verwarm de grill voor
  2. leg de tomaten in een bakblik met de bolle kant naar beneden
  3. bestrooi ze met tijm, zeezout en versgemalen peper
  4. besprenkel ze met wat tobasco, 0.50 eetlepel balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie
  5. rooster de tomaatjes 10 cm onder de hete grill in 4-5 minuten gaar
  6. verwarm een grillpan of droge koekenpan voor
  7. wrijf de kipfilet in met 0.50 eetlepel balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie
  8. rooster de kipfilets in de hete pan in 8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig
  9. kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  10. giet de pasta af en schep de tomaten met vocht erdoor
  11. verdeel dit over twee borden en leg de stukken kip erop

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt