Hoofd menu

Lasagne Bolognese

Super eenvoudig

Lasagne Bolognese

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 100 gram pancetta (fijngesneden)
  • 1 stuk(s) ui (fijngesneden)
  • 400 gram rundergehakt
  • 50 gram geraspte kaas (Parmezaan)
  • 30 gram boter
  • 20 stuk(s) lasagnevellen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) wortel (fijngesneden)
  • 1 stuk(s) stengel bleekselderij (fijngesneden)
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 3 deciliter gezeefde tomaten
  • 5 deciliter bechamelsaus
  • 2 stuk(s) bollen Mozarella (in plakken)
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper

Lasagne Bolognese bereiding

  1. kook de lasagnevellen volgens gebruikaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar
  2. laat ze naast elkaar op een vochtige doek uitlekken
  3. verhit voor de gehaktsaus de boter samen met de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 minuten
  4. voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit 5 minuten mee tot het gehakt rul is
  5. schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is
  6. voeg daarna zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 minuten- 1 uur zachtjes koken
  7. voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt
  8. verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
  9. bouw de lasagne als volgt op: schep een laag bechamelsaus in de ovenschaal en leg daarop een laagje lasagnevellen
  10. schep hierop wat gehaktsaus en leg daarop enkele plakken mozzarella
  11. herhaal deze lagen tot alle ingredienten zijn opgebruikt
  12. eindig met een laag lasagnevellen en schenk daar de rest van de bechamelsaus over
  13. strooi nu de parmezaanse kaas erover en bak de lasagne 20-30 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant gegratineerd is

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt