Hoofd menu

Bensone (ontbijtcake)

Super eenvoudig

Bensone (ontbijtcake)

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 500 gram tarwebloem
  • naar smaak poedersuiker
  • naar smaak zout
  • 1.5 deciliter melk
  • 200 gram suiker
  • 100 gram reuzel (of boter)
  • 2 stuk(s) ei
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) bakpoeder

Bensone (ontbijtcake) bereiding

  1. rasp de schil van de citroen
  2. maak een deeg van bloem, lauwwarme melk, gesmolten vet (reuzel of boter), eieren, geraspte citroenschil en een snufje zout
  3. kneed het bakpoeder erdoor en laat het deeg rusten
  4. schep het deeg in een ingevette bakvorm en bak de koek 50 minuten in een 175 graden Celcius voorverwarmde oven
  5. bestrooi hem voor het opdienen met poedersuiker

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt