Hoofd menu

Pizza di Napoli

Super eenvoudig

Pizza di Napoli

Ingrediƫnten

Voor 6 personen

Bodem

  • 200 gram bloem
  • 100 gram magere kwark
  • 4 eetlepel(s) melk
  • 4 eetlepel(s) melk
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 1 eetlepel(s) bakpoeder

Topping

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.2 deciliter tomatenpuree
  • 800 gram tomaten (uit blik, uitgelekt en in stukjes)
  • 700 gram champignons (uit blik, uitgelekt en in schijfjes)
  • 2 stuk(s) uien (gesneden)
  • 1.5 theelepel(s) zout
  • 1 theelepel(s) zwarte peper (vers gemalen)
  • 1 theelepel(s) gedroogde oregano
  • 12 stuk(s) plakjes salami
  • 100 gram mozzarella (in dunne plakjes)

Pizza di Napoli bereiding

  1. meng voor de bodem de kwark, melk, olijfolie en het zout in een grote kom
  2. zeef daarover de bloem en de bakpoeder en schep al deze ingredienten door elkaar
  3. maak van het deeg een bal en rol deze uit op een ingevette bakplaat tot het deeg de hele plaat bedekt
  4. meng voor de topping de olijfolie en de tomatenketchup en verdeel dit mengsel over het deeg
  5. bedek de bodem met de tomaten, champignons en uien
  6. bestrooi de pizza met zout, peper en oregano
  7. verdeel de plakjes salami en mozzarella erover
  8. bak de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius / gas stand gedurende 30 minuten goudbruin
  9. dien de pizza direct op

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt