Hoofd menu

Basilicumpesto

Super eenvoudig

Basilicumpesto

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • naar smaak zeezout
  • 80 gram verse basilicum
  • naar smaak peper
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepel(s) versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1.5 deciliter olijfolie

Basilicumpesto bereiding

  1. rooster eventueel de pijnboompitjes in een droge koekepan goudbruin
  2. doe de knoflook, pijnboompitten, parmezaansekaas en basilicum in een vijzel of keukenmachine en stamp of maal alles fijn
  3. voeg de olie al roerend in een dun straaltje toe
  4. naar smaak eventueel zout en peper toevoegen
  5. tip: voeg een handjevol fijngemaakte zongedroogde tomaten op olie en een handjevol versgehakte rucola toe!

Voedingswaarde

(vegetarisch)
Per Serving

Reviews

5
vrijdag 07 augustus 2015
Erg lekker, ik maak deze veel voor "erbij" - Lian

Add review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt