Hoofd menu

Zoete romige zelfgemaakte Ricotta


Zoete romige zelfgemaakte Ricotta

Ingrediënten

Voor 1 personen

Recept

  • 750 milliliter melk (geiten, schapen of koe)
  • 150 milliliter creme fraiche
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 0.5 theelepel(s) fijn zeezout
  • 1 eetlepel(s) donkere basterdsuiker
  • 1 stuk(s) merg uit een vanillestokje van 3 cm
  • 0.5 theelepel(s) citroenrasp
  • 6 stuk(s) hazelnoten (fijn geraspt)

Zoete romige zelfgemaakte Ricotta bereiding

  1. breng in een pannetje melk en room tegen de kook aan
  2. haal het van het vuur, roer de citroensap er geleidelijk door en voeg het zout toe, de melk zal nu stremmen
  3. bekleed de zeef met een vochtige doek
  4. giet de melk erdoor en laat het minstens 1 uur uitlekken (nu heb je ricotta)
  5. roer suiker, vanillemerg en citroensap er voorzichtig door en rasp de hazelnoten erover
  6. Tip: warm of koud serveren, lekker met lange vingers

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt