Hoofd menu

Minestronesoep

Super eenvoudig

Minestronesoep

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 1 stuk(s) bleekselderij
  • 4 theelepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) wortels, in plakjes
  • 2 stuk(s) knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 stuk(s) kippenbouillon
  • 320 gram witte bonen
  • 1 stuk(s) stokbrood

Minestronesoep bereiding

  1. schil de stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukjes, bewaar de blaadjes voor de garnering
  2. verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij, de wortelplakjes en de helft van de knoflook 4 minuten
  3. voeg de tomatenblokjes en 750 mililiter water toe
  4. verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep met de deksel op de pan aan de kook
  5. laat de soep op laag vuur minimaal 20 minuten zachtjes koken
  6. voeg de laatste 5 minuten de witte bonen toe en laat ze meekoken
  7. meng de rest van de olie met de rest van de knoflook, breng op smaak met peper en zout
  8. snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie
  9. rooster het brood 5 minuten in de oven
  10. schep de soep in 4 soepkommen en leg in elke soepkom 1 sneetje geroosterd brood
  11. garneer met de overgebleven blaadjes bleekselderij en bestrooi met (versgemalen) peper
  12. serveer de rest van de stokbrood erbij

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt