Hoofd menu

Andijviesoep

Super eenvoudig

Andijviesoep

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 750 deciliter kippenbouillon
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • 50 gram kaas (Pecorino)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) krulandijvie
  • 1 stuk(s) ei

Andijviesoep bereiding

  1. maak de andijvie schoon en neem enkele mooie blaadjes uit het hart van de garnering
  2. kook de rest van de andijvie circa 3 minuten in ruim water met zout
  3. laat de andijvie uitlekken
  4. pureer de gekookte andijvie fijn in de keukenmaschine
  5. rasp de kaas
  6. breng de bouillon met de gepureerde andijvie aan de kook
  7. klop het ei los met de kaas en klop dit mengsel, van het vuur af, door de soep
  8. blijf kloppen tot een romig gebonden soep ontstaat
  9. breng de soep op smaak met olijfolie, zout en peper
  10. schep de soep in 4 borden
  11. garneer met de achtergehouden blaadjes
  12. lekker met geroosterd brood
  13. Tip: In plaats van andijvie kunt u ook sla gebruiken en ipv Pecorino kaas kunt u Parmezaanse kaas gebruiken

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt