Hoofd menu

Macaroni met broccoli uit Sicilie

Super eenvoudig

Macaroni met broccoli uit Sicilie

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 500 gram broccoli
  • 400 gram gepelde tomaat (in stukjes gesneden)
  • 300 gram pasta (Macaroni)
  • 75 gram kaas (Pecorino)
  • 50 gram rozijnen
  • 40 gram pijnboompitten
  • 4 stuk(s) ansjovis filet
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) verse basilicum
  • 1 stuk(s) ui
  • naar smaak zout

Macaroni met broccoli uit Sicilie bereiding

  1. snijd kleine broccoliroosjes van de stronk en kook deze in ca. 5 minuten in weinig water met zout beetgaar
  2. laat de rozijnen ca. 5 minuten in warm water weken
  3. snijd de ui in vieren en snijd die stukken vervolgens in plakjes
  4. hak de ansjovis fijn
  5. rasp de kaas
  6. verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui even aan
  7. pers het teentje knoflook erboven
  8. schep de ansjovis erdoor
  9. voeg de tomaten met vocht toe en laat de saus circa 15 minuten sudderen
  10. kook intussen de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing
  11. voeg de broccoli, rozijnen en pijnboompitten aan de saus toe en warm de saus nog circa 5 minuten door
  12. giet de macaroni af en schep deze in een schaal
  13. schep de broccolisaus erover
  14. strooi de basilicum en kaas erover

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt