Hoofd menu

Macaroni met paddestoelen

Super eenvoudig

Macaroni met paddestoelen

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

Recept

  • 400 gram paddestoelen
  • 200 gram pasta (Macaroni)
  • 1 deciliter kruiden bouillon
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram kaas
  • 10 stuk(s) voorjaars uien
  • 4 stuk(s) stengels bleekselderij
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • naar smaak zout

Macaroni met paddestoelen bereiding

  1. kook de macaroni met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. snijd intussen de bleekselderij in boogjes, de uitjes (ook het groen) in ringen
  3. halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes
  4. maak de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren
  5. giet het vocht van de macaroni af en laat de macaroni in een vergiet uitlekken
  6. maak de pan waarin de macaroni is gekookt droog en verhit de olie in de pan
  7. bak hierin de stukjes bleekselderij, de uiringetjes en de stukjes paprika 3 minuten op een hoog vuur
  8. voeg de paddestoelen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar
  9. voeg de totmatenpuree aan het paddestoelenmengsel toe en laat op een matig vuur nog even bakken
  10. roer de bouillon, de verse roomkaas en de macaroni erdoor
  11. goed doorwarmen en met de geraspte kaas bestrooien

    dit is ook mogelijk: gebruik spaghettie in plaats van macaroni, vervang de tomatenpuree en de bouillon door kant-en-klare totmatensaus

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt