Hoofd menu

Macaroni met tonijnsaus

Super eenvoudig

Macaroni met tonijnsaus

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

Recept

  • 150 gram pasta (Macaroni)
  • 50 gram gevulde olijven
  • 20 gram roomboter
  • 7 theelepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) koffieroom
  • 1 stuk(s) tonijn uit blik (op olie-basis)
  • 1 stuk(s) venkel
  • 1 eetlepel(s) gember siroop
  • 1 stuk(s) bekertje creme fraiche
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout

Macaroni met tonijnsaus bereiding

  1. kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar
  2. maak intussen de venkelknol schoon (houd enkele mooie toefjes groen achter voor de garnering) en snijd hem in smalle reepjes
  3. verhit de boter en bak de venkel zachtjes ongeveer 3 minuten, voeg ongeveer 6 eetlepels water toe en laat de venkel met het deksel op de pan in nog ongeveer 7 minuten zachtjes gaarsmoren
  4. giet intussen de tonijn af en pureer de vis samen met de koffieroom en de creme fraiche in een keukenmachine tot een gladde saus
  5. meng het citroensap en de gembersiroop door de saus en breng hem op smaak met zout en peper
  6. laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet, doe hem terug in de pan en roer de tonijnsaus erdoor
  7. giet de venkel af en roer hem door de pasta
  8. halveer de olijven
  9. schep de pasta op de borden en verdeel de olijven erover
  10. garneer met wat achtergehouden venkelgroen

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt