Hoofd menu

Spaghetti met paddestoelen


Spaghetti met paddestoelen

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 475 gram pasta (spaghetti)
  • 475 gram champignons
  • 3 deciliter slagroom
  • 9 stuk(s) sjalotjes
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • naar smaak zout
  • naar smaak zwarte peper

Spaghetti met paddestoelen bereiding

  1. kook de spaghetti in een grote pan met kokend water met zout en twee eetlepels olie in 12 minuten gaar
  2. verhit in die tijd twee eetlepels olie in een pan, bak hierin de gehakte champignons op een matig vuur glanzend
  3. het meeste vocht is dan verdampt
  4. neem ze uit de pan en houd ze warm
  5. snijd de sjalotten met groen in de lengte door en hak ze fijn
  6. verhit de nog resterende eetlepel olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zijn
  7. laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en giet er kokend water over
  8. laat het opnieuw uitlekken en meng er de champignons door
  9. breng op smaak met zout en peper
  10. verwarm de room in een apart pannetje en schenk de warme room over de spaghetti
  11. verdeel voor het opdienen de sjalotten over de schotel

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt