Hoofd menu

Bolognese saus

Super eenvoudig

Bolognese saus

Ingrediƫnten

Voor 6 personen

Recept

  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • naar smaak nootmuskaat
  • 250 gram runder gehakt
  • 3 deciliter (vlees) bouillon
  • 1.5 deciliter slagroom
  • 1.25 deciliter witte wijn
  • 100 gram kippenlever
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram rook-spek
  • 15 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) wortel
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) bleekselderij

Bolognese saus bereiding

  1. smelt de boter in een pan en bak de blokjes spek rondom goudbruin
  2. voeg de fijngehakte groenten erbij en laat ze 5 minuten meefruiten
  3. prak het gehakt door het groentemengsel en bak het goudbruin
  4. voeg de kippenlevers toe en laat ze 2.5 minuten meebakken
  5. roer de tomatenpuree en de wijn door het vleesmengsel
  6. laat de wijn iets inkoken
  7. voeg de vleesbouillon er aan toe, breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  8. dek de pan af en laat de saus 1 tot 1.5 uur zachtjes koken
  9. roer de slagroom door de bolognese saus en laat deze inkoken en binden op een hoog vuur
  10. schep de saus en een klontje boter door versgekookte deegwaren (spaghetti, lintnoedels, macaroni) en serveer de parmezaanse kaas er apart bij

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt