Hoofd menu

Italiaanse pasta saus


Italiaanse pasta saus

Ingrediënten

Voor 4 personen

Recept

  • 500 gram tomaat
  • 200 gram courgette
  • 2 deciliter bouillon (kruiden)
  • 100 gram salami
  • 100 gram rauwe ham
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel(s) Italiaanse kruiden
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper

Italiaanse pasta saus bereiding

  1. pel de ui en snipper deze fijn
  2. was de tomaten en snijd ze in stukken 
  3. maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes 
  4. laat de olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet worden
  5. verwarm de ui met de kruiden, de tomaat en de worteltjes erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 6-8 minuten op 100 graden
  6. voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en verwarm alles (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100 graden
  7. laat het tomatenmengsel iets afkoelen
  8. maak intussen de courgette schoon, snij in plakken en vervolgens in repen
  9. snij de salami in blokjes en de ham in reepjes
  10. pureer het tomatenmengsel in de foodprocessor of blender en doe het in een schaal
  11. voeg de courgette met de salami en de rauwe ham in de schaal en 3-4 minuten op 100 graden verwarmen
  12. breng de saus op smaak met zout en peper

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt