Hoofd menu

Salade van pasta en sardines


Salade van pasta en sardines

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • 300 gram pasta (spaghetti)
  • 200 gram kaas (belegen, Goudse)
  • 4 stuk(s) tomaten
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) blikjes sardine (in olie)
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • 10 theelepel(s) citroensap
  • naar smaak witte peper

Salade van pasta en sardines bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en prak ze in een kommetje fijn
  2. kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  3. snijd ondertussen de tomaat in partjes
  4. rasp de kaas
  5. snipper de ui fijn
  6. giet de inhoud van de 2 blikjes sardines met de olie in een ruime schaal
  7. voeg het sap van 2 citroenen toe
  8. prak de sardines met de olie en het sap goed fijn tot er een smeuige massa ontstaat
  9. voeg de fijngeprakte eieren toe en doe er wat peper doorheen
  10. schep de gekookte en afgekoelde spaghetti er goed doorheen
  11. voeg dan de in partjes gesneden tomaten, kaas en ui erdoor
  12. garneer de salade met fijngehakte peterselie

    Tip: gebruik ook eens andere pastasoorten zoals macaroni, spiralli of farfalle

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt