Hoofd menu

Vissoep met schelpjesmacaroni

Super eenvoudig

 Vissoep met schelpjesmacaroni

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • 7.5 deciliter visbouillon
  • 2.5 deciliter melk
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 deciliter witte, droge wijn
  • 100 gram mais
  • 100 gram pasta (schelpjes)
  • 30 gram roomboter
  • 2 stuk(s) uien (sjalot)
  • 1 eetlepel(s) verse bieslook
  • 0.5 theelepel(s) citroensap

Vissoep met schelpjesmacaroni bereiding

  1. snij de vis in stukken van ongeveer 2.5 centimeter
  2. besprenkel de stukjes vis met het citroensap en strooi er zout en peper over
  3. breng de visbouillon met de melk aan de kook
  4. strooi de pasta en de maiskorrels erin en kook de pasta gaar
  5. pel en snipper intussen de sjalotjes
  6. verhit de boter in een koekepan (met anti-aanbaklaag) en fruit de sjalot ongeveer 5 minuten
  7. voeg de stukken vis toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee
  8. schenk de wijn erbij en laat de vis in nog ongeveer 4 minuten gaarstoven
  9. roer het vismengsel door de soep
  10. voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de bieslook erover
  11. serveer direkt

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt