Hoofd menu

Zuppa di zucca (pompoensoep)

Super eenvoudig

Zuppa di zucca (pompoensoep)

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Recept

  • naar smaak tijm
  • naar smaak zout
  • 750 gram pompoen
  • 7.5 deciliter runder bouillon
  • 1 deciliter slagroom
  • 30 gram roomboter
  • 2 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) laurierblad
  • 0.25 stuk(s) peterselie

Zuppa di zucca (pompoensoep) bereiding

  1. schil de pompoen en verwijder de pitjes
  2. snijd de pompoen in stukken en kook deze 30 tot 40 minuten in de bouillon, met tijm en laurier, tot ze gaar zijn
  3. fruit ondertussen de uien zachtjes 10 minuten in de boter
  4. voeg de uien bij de pompoen, verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel met behulp van de keukenmachine of groentemolen
  5. breng op smaak met zout
  6. verhit de soep, voeg de room toe en serveer met de gehakte peterselie

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt