Hoofd menu

Paddestoelensoep

Super eenvoudig

Paddestoelensoep

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

Recept

  • 1 stuk(s) ui (sjalot)
  • 25 gram eekhoorntjesbrood
  • 25 gram spaghettini
  • 2 eetlepel(s) Vermouth
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) bouillon
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) verse basilicum

Paddestoelensoep bereiding

  1. week de paddestoelen circa 20 minuten in 2 deciliter warm water
  2. neem de paddestoelen uit het weekvocht, kijk ze na op zand en snijd ze in dunne plakjes
  3. pel en snipper het sjalotje
  4. verhit de olie in een pan en fruit de sjalot even aan
  5. pers het teentje knoflook erboven uit, roer de paddestoelen erdoor en laat het geheel enkele minuten fruiten
  6. voeg 4 deciliter water, de bouillontablet en het weekvocht (zonder zand!) toe
  7. breng de bouillon aan de kook en voeg de spaghettini toe
  8. laat de paddestoelensoep zachtjes koken tot de spaghettini beetgaar is
  9. roer de vermouth en basilicum vlak voor het opdienen door de soep
  10. lekker met Parmezaanse kaas
  11. TIP: In plaats van spaghettini kunt u ook (figuur)vermicelli gebruiken

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt