Hoofd menu

Groentesoep met pesto

Super eenvoudig

Groentesoep met pesto

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

Recept

  • 1 liter(s) vlees-bouillon
  • 400 gram gepelde tomaat
  • 100 gram courgette
  • 100 gram witte bonen
  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram kaas (Parmezaan)
  • 1 deciliter olijfolie
  • 100 gram verse sperziebonen
  • 50 gram champignons
  • 50 gram rijst
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 25 gram basilicum (gedroogd)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 stuk(s) aardappelen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) teentje knoflook

Groentesoep met pesto bereiding

  1. maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes
  2. pel en snipper de ui
  3. verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan
  4. bak de tomaatstukjes met vocht even mee
  5. voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe
  6. kook de soep in circa 20 minuten zachtjes gaar
  7. stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer
  8. deze ingredienten in de keukenmachine
  9. roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor
  10. roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep (u kunt de resterende pesto in de koelkast enkele weken bewaren)

  11. lekker met stokbrood

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt