Zoete Toscaanse hazelnootbroodjes
broodgerecht voor 8 personen
Bereiding
- verwarm de oven voor tot 200 graden Celcius
- maak van de benodigdheden - behalve de koffieroom en het water - een deeg en voeg als laatste de rozijnen en de hazelnoten toe en vorm daar broodjes van
- klop de koffieroom los met wat water en bestrijk de broodjes daarmee
- bak de hazelnootbroodjes in het midden van de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin
Ingredienten voor 8 personen
- 75 gram magere kwark
- 3 eetlepel(s) halfvolle melk
- 1 stuk(s) vloeibare boter
- 3 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) honing
- 0.5 stuk(s) zakje vanillesuiker
- 225 gram bruinbroodmix
- 0.5 stuk(s) zakje bakpoeder
- 25 gram rozijnen
- 50 gram gehakte hazelnoten
- 2 eetlepel(s) koffieroom
- 1 eetlepel(s) water