Zoete Toscaanse hazelnootbroodjes

broodgerecht voor 8 personen

  • verwarm de oven voor tot 200 graden Celcius
  • maak van de benodigdheden - behalve de koffieroom en het water - een deeg en voeg als laatste de rozijnen en de hazelnoten toe en vorm daar broodjes van
  • klop de koffieroom los met wat water en bestrijk de broodjes daarmee
  • bak de hazelnootbroodjes in het midden van de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin

  • 75 gram magere kwark
  • 3 eetlepel(s) halfvolle melk
  • 1 stuk(s) vloeibare boter
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 0.5 stuk(s) zakje vanillesuiker
  • 225 gram bruinbroodmix
  • 0.5 stuk(s) zakje bakpoeder
  • 25 gram rozijnen
  • 50 gram gehakte hazelnoten
  • 2 eetlepel(s) koffieroom
  • 1 eetlepel(s) water