Macaroni met broccoli uit Sicilie

pastagerecht voor 4 personen

  • snijd kleine broccoliroosjes van de stronk en kook deze in ca. 5 minuten in weinig water met zout beetgaar
  • laat de rozijnen ca. 5 minuten in warm water weken
  • snijd de ui in vieren en snijd die stukken vervolgens in plakjes
  • hak de ansjovis fijn
  • rasp de kaas
  • verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui even aan
  • pers het teentje knoflook erboven
  • schep de ansjovis erdoor
  • voeg de tomaten met vocht toe en laat de saus circa 15 minuten sudderen
  • kook intussen de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing
  • voeg de broccoli, rozijnen en pijnboompitten aan de saus toe en warm de saus nog circa 5 minuten door
  • giet de macaroni af en schep deze in een schaal
  • schep de broccolisaus erover
  • strooi de basilicum en kaas erover

  • 500 gram broccoli
  • 400 gram gepelde tomaat (in stukjes gesneden)
  • 300 gram pasta (Macaroni)
  • 75 gram kaas (Pecorino)
  • 50 gram rozijnen
  • 40 gram pijnboompitten
  • 4 stuk(s) ansjovis filet
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) verse basilicum
  • 1 stuk(s) ui
  • naar smaak zout