Macaroni met broccoli uit Sicilie
pastagerecht voor 4 personen
Bereiding
- snijd kleine broccoliroosjes van de stronk en kook deze in ca. 5 minuten in weinig water met zout beetgaar
- laat de rozijnen ca. 5 minuten in warm water weken
- snijd de ui in vieren en snijd die stukken vervolgens in plakjes
- hak de ansjovis fijn
- rasp de kaas
- verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui even aan
- pers het teentje knoflook erboven
- schep de ansjovis erdoor
- voeg de tomaten met vocht toe en laat de saus circa 15 minuten sudderen
- kook intussen de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing
- voeg de broccoli, rozijnen en pijnboompitten aan de saus toe en warm de saus nog circa 5 minuten door
- giet de macaroni af en schep deze in een schaal
- schep de broccolisaus erover
- strooi de basilicum en kaas erover
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gram broccoli
- 400 gram gepelde tomaat (in stukjes gesneden)
- 300 gram pasta (Macaroni)
- 75 gram kaas (Pecorino)
- 50 gram rozijnen
- 40 gram pijnboompitten
- 4 stuk(s) ansjovis filet
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) verse basilicum
- 1 stuk(s) ui
- naar smaak zout