Macaroni met paddestoelen
pastagerecht voor 2 personen
Bereiding
- kook de macaroni met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- snijd intussen de bleekselderij in boogjes, de uitjes (ook het groen) in ringen
- halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes
- maak de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren
- giet het vocht van de macaroni af en laat de macaroni in een vergiet uitlekken
- maak de pan waarin de macaroni is gekookt droog en verhit de olie in de pan
- bak hierin de stukjes bleekselderij, de uiringetjes en de stukjes paprika 3 minuten op een hoog vuur
- voeg de paddestoelen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar
- voeg de totmatenpuree aan het paddestoelenmengsel toe en laat op een matig vuur nog even bakken
- roer de bouillon, de verse roomkaas en de macaroni erdoor
- goed doorwarmen en met de geraspte kaas bestrooien
- dit is ook mogelijk: gebruik spaghettie in plaats van macaroni, vervang de tomatenpuree en de bouillon door kant-en-klare totmatensaus
Ingredienten voor 2 personen
- 400 gram paddestoelen
- 200 gram pasta (Macaroni)
- 1 deciliter kruiden bouillon
- 75 gram roomkaas
- 75 gram kaas
- 10 stuk(s) voorjaars uien
- 4 stuk(s) stengels bleekselderij
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 stuk(s) gele paprika
- naar smaak zout