Macaroni met paddestoelen

pastagerecht voor 2 personen

  • kook de macaroni met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • snijd intussen de bleekselderij in boogjes, de uitjes (ook het groen) in ringen
  • halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes
  • maak de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren
  • giet het vocht van de macaroni af en laat de macaroni in een vergiet uitlekken
  • maak de pan waarin de macaroni is gekookt droog en verhit de olie in de pan
  • bak hierin de stukjes bleekselderij, de uiringetjes en de stukjes paprika 3 minuten op een hoog vuur
  • voeg de paddestoelen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar
  • voeg de totmatenpuree aan het paddestoelenmengsel toe en laat op een matig vuur nog even bakken
  • roer de bouillon, de verse roomkaas en de macaroni erdoor
  • goed doorwarmen en met de geraspte kaas bestrooien
  • dit is ook mogelijk: gebruik spaghettie in plaats van macaroni, vervang de tomatenpuree en de bouillon door kant-en-klare totmatensaus

  • 400 gram paddestoelen
  • 200 gram pasta (Macaroni)
  • 1 deciliter kruiden bouillon
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram kaas
  • 10 stuk(s) voorjaars uien
  • 4 stuk(s) stengels bleekselderij
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • naar smaak zout