Macaroni met rijke gehaktsaus

pastagerecht voor 4 personen

  • rasp de kaas
  • bak in een dikbodemige pan in 20 gram uitgebruiste boter het gemengd gehakt aan, het geheel plat en in grove korrels plettende, tegelijk met fijne snippers van de ui en vermorzelde knoflook
  • roer ook tomatenpuree door, en maak interessant met 3 snuif tijm, 3 snuif marjolein, 3 snuif oregano en 3 snuif laurierpoeder
  • de saus wellicht iets aanmengen met bouillon, water of wijn
  • meng de saus door de gare macaroni
  • zeer heet opdienen met een bakje geraspte kaas apart
  • macaroni met saus in licht beboterde ovenvaste schotel, nog overstrooid met geraspte kaas, in de voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. plaatsen; is in 40 minuten heet en "overbakken" (=gegratineerd)

  • 500 gram gehakt
  • 150 gram ui
  • 100 gram kaas
  • 20 gram roomboter
  • 4 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) oregano
  • 1 theelepel(s) gedroogde majoraan
  • naar smaak laurierpoeder
  • naar smaak tijm