Macaroni met tonijnsaus

pastagerecht voor 2 personen

  • kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar
  • maak intussen de venkelknol schoon (houd enkele mooie toefjes groen achter voor de garnering) en snijd hem in smalle reepjes
  • verhit de boter en bak de venkel zachtjes ongeveer 3 minuten, voeg ongeveer 6 eetlepels water toe en laat de venkel met het deksel op de pan in nog ongeveer 7 minuten zachtjes gaarsmoren
  • giet intussen de tonijn af en pureer de vis samen met de koffieroom en de creme fraiche in een keukenmachine tot een gladde saus
  • meng het citroensap en de gembersiroop door de saus en breng hem op smaak met zout en peper
  • laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet, doe hem terug in de pan en roer de tonijnsaus erdoor
  • giet de venkel af en roer hem door de pasta
  • halveer de olijven
  • schep de pasta op de borden en verdeel de olijven erover
  • garneer met wat achtergehouden venkelgroen

  • 150 gram pasta (Macaroni)
  • 50 gram gevulde olijven
  • 20 gram roomboter
  • 7 theelepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) koffieroom
  • 1 stuk(s) tonijn uit blik (op olie-basis)
  • 1 stuk(s) venkel
  • 1 eetlepel(s) gember siroop
  • 1 stuk(s) bekertje creme fraiche
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout