Macaroni met tonijnsaus
pastagerecht voor 2 personen
Bereiding
- kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar
- maak intussen de venkelknol schoon (houd enkele mooie toefjes groen achter voor de garnering) en snijd hem in smalle reepjes
- verhit de boter en bak de venkel zachtjes ongeveer 3 minuten, voeg ongeveer 6 eetlepels water toe en laat de venkel met het deksel op de pan in nog ongeveer 7 minuten zachtjes gaarsmoren
- giet intussen de tonijn af en pureer de vis samen met de koffieroom en de creme fraiche in een keukenmachine tot een gladde saus
- meng het citroensap en de gembersiroop door de saus en breng hem op smaak met zout en peper
- laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet, doe hem terug in de pan en roer de tonijnsaus erdoor
- giet de venkel af en roer hem door de pasta
- halveer de olijven
- schep de pasta op de borden en verdeel de olijven erover
- garneer met wat achtergehouden venkelgroen
Ingredienten voor 2 personen
- 150 gram pasta (Macaroni)
- 50 gram gevulde olijven
- 20 gram roomboter
- 7 theelepel(s) citroensap
- 3 eetlepel(s) koffieroom
- 1 stuk(s) tonijn uit blik (op olie-basis)
- 1 stuk(s) venkel
- 1 eetlepel(s) gember siroop
- 1 stuk(s) bekertje creme fraiche
- naar smaak peper
- naar smaak zout