Penne met Italiaanse gehaktballetjes
pastagerecht voor 2 personen
Bereiding
- breng het gehakt op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat en draai er kleine balletjes van
- vries de balletjes 10 minuten in
- kook de pasta volgens de aanwijziging op de verpakking beetgaar
- rooster de paprika's boven de gasvlam of onder de grill zwart, pel ze en snijd ze in grove stukken
- verhit in een wok de olie en bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes rondom bruin
- neem ze uit de pan
- bak in de achtergebleven olie de paprika en courgette zachtjes al omscheppend 5 minuten
- voeg de tomaathelften, salie en de gehaktballetjes toe en stoof ze nog 5 minuten
- schep de uitgelekte pasta en ricotta door het gehaktmengsel en breng het gerecht op smaak met zout en peper
Ingredienten voor 2 personen
- 250 gram kalfsgehakt
- 300 gram pasta (penne rigate)
- 2 stuk(s) rode paprika's
- 3 eetlepel(s) (knoflook) olie
- 1 stuk(s) courgette (in 2cm dikke blokjes)
- 1 stuk(s) tros tasty-tom tomaatjes (gehalveerd)
- 150 gram kaas (Ricotta)
- 6 stuk(s) verse salieblaadjes (in reepjes)
- naar smaak peper
- naar smaak zout
- naar smaak nootmuskaat