Penne met Italiaanse gehaktballetjes

pastagerecht voor 2 personen

  • breng het gehakt op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat en draai er kleine balletjes van
  • vries de balletjes 10 minuten in
  • kook de pasta volgens de aanwijziging op de verpakking beetgaar
  • rooster de paprika's boven de gasvlam of onder de grill zwart, pel ze en snijd ze in grove stukken
  • verhit in een wok de olie en bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes rondom bruin
  • neem ze uit de pan
  • bak in de achtergebleven olie de paprika en courgette zachtjes al omscheppend 5 minuten
  • voeg de tomaathelften, salie en de gehaktballetjes toe en stoof ze nog 5 minuten
  • schep de uitgelekte pasta en ricotta door het gehaktmengsel en breng het gerecht op smaak met zout en peper

  • 250 gram kalfsgehakt
  • 300 gram pasta (penne rigate)
  • 2 stuk(s) rode paprika's
  • 3 eetlepel(s) (knoflook) olie
  • 1 stuk(s) courgette (in 2cm dikke blokjes)
  • 1 stuk(s) tros tasty-tom tomaatjes (gehalveerd)
  • 150 gram kaas (Ricotta)
  • 6 stuk(s) verse salieblaadjes (in reepjes)
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
  • naar smaak nootmuskaat