Spaghetti met paddestoelen
pastagerecht voor 4 personen
Bereiding
- kook de spaghetti in een grote pan met kokend water met zout en twee eetlepels olie in 12 minuten gaar
- verhit in die tijd twee eetlepels olie in een pan, bak hierin de gehakte champignons op een matig vuur glanzend
- het meeste vocht is dan verdampt
- neem ze uit de pan en houd ze warm
- snijd de sjalotten met groen in de lengte door en hak ze fijn
- verhit de nog resterende eetlepel olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zijn
- laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en giet er kokend water over
- laat het opnieuw uitlekken en meng er de champignons door
- breng op smaak met zout en peper
- verwarm de room in een apart pannetje en schenk de warme room over de spaghetti
- verdeel voor het opdienen de sjalotten over de schotel
Ingredienten voor 4 personen
- 475 gram pasta (spaghetti)
- 475 gram champignons
- 3 deciliter slagroom
- 9 stuk(s) sjalotjes
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- naar smaak zout
- naar smaak zwarte peper