Spaghetti met paddestoelen

pastagerecht voor 4 personen

  • kook de spaghetti in een grote pan met kokend water met zout en twee eetlepels olie in 12 minuten gaar
  • verhit in die tijd twee eetlepels olie in een pan, bak hierin de gehakte champignons op een matig vuur glanzend
  • het meeste vocht is dan verdampt
  • neem ze uit de pan en houd ze warm
  • snijd de sjalotten met groen in de lengte door en hak ze fijn
  • verhit de nog resterende eetlepel olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zijn
  • laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en giet er kokend water over
  • laat het opnieuw uitlekken en meng er de champignons door
  • breng op smaak met zout en peper
  • verwarm de room in een apart pannetje en schenk de warme room over de spaghetti
  • verdeel voor het opdienen de sjalotten over de schotel

  • 475 gram pasta (spaghetti)
  • 475 gram champignons
  • 3 deciliter slagroom
  • 9 stuk(s) sjalotjes
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • naar smaak zout
  • naar smaak zwarte peper