Spaghetti met pesto
pastagerecht voor 4 personen
Bereiding
- kook de spaghetti beetgaar, laat deze uitlekken en houd ze warm
- was en droog de basilicumblaadjes en verwijder de steeltjes
- pers de teentjes knoflook uit
- doe de basilicumblaadjes met de knoflook, zout, peper en pijnboompitten in de keukenmachine en hak alles met het stalen mes heel fijn
- roer de twee geraspte kaassoorten erdoor en voeg de olijfolie toe
- schep de warme spaghetti door de saus
- Tip: overgebleven saus kan heel goed enige weken in de koelkast worden bewaard, doe de saus in een glas afgedekt met een laagje olie
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gram pasta (spaghetti)
- 1 deciliter olijfolie
- 45 gram verse basilicum
- 20 gram pijnboompitten
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 10 gram oude, Goudse kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- naar smaak zout
- naar smaak witte peper