Spaghetti met pesto

pastagerecht voor 4 personen

  • kook de spaghetti beetgaar, laat deze uitlekken en houd ze warm
  • was en droog de basilicumblaadjes en verwijder de steeltjes
  • pers de teentjes knoflook uit
  • doe de basilicumblaadjes met de knoflook, zout, peper en pijnboompitten in de keukenmachine en hak alles met het stalen mes heel fijn
  • roer de twee geraspte kaassoorten erdoor en voeg de olijfolie toe
  • schep de warme spaghetti door de saus
  • Tip: overgebleven saus kan heel goed enige weken in de koelkast worden bewaard, doe de saus in een glas afgedekt met een laagje olie

  • 500 gram pasta (spaghetti)
  • 1 deciliter olijfolie
  • 45 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram oude, Goudse kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • naar smaak zout
  • naar smaak witte peper