Vegetarische Napolitaanse pastaschotel

pastagerecht voor 4 personen

  • rasp de kaas
  • snipper de ui fijn
  • kook de spaghetti in ruim kokend water
  • fruit de ui in een koekenpan
  • knijp de knoflookteentjes erboven uit
  • voeg de tomatenpuree, tijm, laurierpoeder en kruidnagelpoeder toe
  • strooi de bloem erover en roer deze erdoor
  • voeg al roerend de rode wijn toe en laat het geheel aan paar minuten doorkoken
  • giet ondertussen de beetgare spaghetti af
  • meng de saus met de spaghetti
  • serveer een bakje geraspte kaas apart

  • 400 gram pasta (spaghetti)
  • 3 deciliter rode wijn
  • 150 gram ui
  • 100 gram kaas
  • 15 gram bloem
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 2 teentje(s) knoflook
  • naar smaak tijm
  • naar smaak laurierpoeder
  • naar smaak kruidnagel poeder