Hoe maak ik zelf een pizza bodem

De bodem

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg 8 tot 10 minuten goed door.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van.
  • Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur een uur rijzen.
  • Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

  • Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
  • Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter.
  • Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken.
  • Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden.
  • Beleg de pizzabodem met saus en toppingen naar keuze en bak de pizza 10 tot 15 minuten op een hete bakplaat.

  • 500 gram bloem (het liefst Italiaanse bloem type "00")
  • 7 gram gedroogde gist
  • 10 gram zout
  • 275-300 milliliter water, lauwwarm
  • 2 eetlepels olijfolie