

Hoe maak ik zelf een pizza bodem
De bodem
Het deeg maken
- Doe alle ingrediƫnten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
- Kneed het deeg 8 tot 10 minuten goed door.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van.
- Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur een uur rijzen.
- Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.
De bodem
- Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
- Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter.
- Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken.
- Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden.
- Beleg de pizzabodem met saus en toppingen naar keuze en bak de pizza 10 tot 15 minuten op een hete bakplaat.
Ingredienten
- 500 gram bloem (het liefst Italiaanse bloem type "00")
- 7 gram gedroogde gist
- 10 gram zout
- 275-300 milliliter water, lauwwarm
- 2 eetlepels olijfolie