Pizza di Napoli
hoofdgerecht voor 6 personen
Bereiding
- meng voor de bodem de kwark, melk, olijfolie en het zout in een grote kom
- zeef daarover de bloem en de bakpoeder en schep al deze ingredienten door elkaar
- maak van het deeg een bal en rol deze uit op een ingevette bakplaat tot het deeg de hele plaat bedekt
- meng voor de topping de olijfolie en de tomatenketchup en verdeel dit mengsel over het deeg
- bedek de bodem met de tomaten, champignons en uien
- bestrooi de pizza met zout, peper en oregano
- verdeel de plakjes salami en mozzarella erover
- bak de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius / gas stand gedurende 30 minuten goudbruin
- Dien de pizza direct op
Ingredienten
Voor de bodem
- 200 gram bloem
- 100 gram magere kwark
- 4 eetlepel(s) melk
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 theelepel(s) zout
- 1 eetlepel(s) bakpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1.2 deciliter tomatenpuree
- 800 gram tomaten (uit blik, uitgelekt en in stukjes)
- 700 gram champignons (uit blik, uitgelekt en in schijfjes)
- 2 stuk(s) uien (gesneden)
- 1.5 theelepel(s) zout
- 1 theelepel(s) zwarte peper (vers gemalen)
- 1 theelepel(s) gedroogde oregano
- 12 stuk(s) plakjes salami
- 100 gram mozzarella (in dunne plakjes)