Pizza di Napoli

hoofdgerecht voor 6 personen

  • meng voor de bodem de kwark, melk, olijfolie en het zout in een grote kom
  • zeef daarover de bloem en de bakpoeder en schep al deze ingredienten door elkaar
  • maak van het deeg een bal en rol deze uit op een ingevette bakplaat tot het deeg de hele plaat bedekt
  • meng voor de topping de olijfolie en de tomatenketchup en verdeel dit mengsel over het deeg
  • bedek de bodem met de tomaten, champignons en uien
  • bestrooi de pizza met zout, peper en oregano
  • verdeel de plakjes salami en mozzarella erover
  • bak de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius / gas stand gedurende 30 minuten goudbruin
  • Dien de pizza direct op

Voor de bodem
  • 200 gram bloem
  • 100 gram magere kwark
  • 4 eetlepel(s) melk
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 1 eetlepel(s) bakpoeder
Voor de topping
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.2 deciliter tomatenpuree
  • 800 gram tomaten (uit blik, uitgelekt en in stukjes)
  • 700 gram champignons (uit blik, uitgelekt en in schijfjes)
  • 2 stuk(s) uien (gesneden)
  • 1.5 theelepel(s) zout
  • 1 theelepel(s) zwarte peper (vers gemalen)
  • 1 theelepel(s) gedroogde oregano
  • 12 stuk(s) plakjes salami
  • 100 gram mozzarella (in dunne plakjes)