Aubergine salade - Caponata
salade voor 4 personen
Bereiding
- wrijf de aubergines in met zout en laat ze een drie kwartier staan om het sap eraan te onttrekken
- spoel ze vervolgens af, droog ze en bak ze in de olijfolie tot ze bruin en gaar zijn
- laat ze uitlekken op keukenpapier
- fruit de ui goudgeel in wat olie
- voeg hier de tomaten, het zout en de peper aan toe en laat dit 15 minuten sudderen
- blancheer de kappertjes, de olijven en de selderij, giet ze vervolgens af
- voeg er de tomatensaus met de azijn en de suiker aan toe
- laat 20 minuten sudderen totdat de massa wat is ingekookt (af en toe roeren)
- voeg er dan de koude aubergines aan toe
- minstens een half uur laten afkoelen en vlak voor het opdienen garneren
Ingredienten voor 4 personen
- 1 deciliter olijfolie
- naar smaak zout
- naar smaak peper
- 3 eetlepel(s) verse peterselie
- 2 eetlepel(s) verse munt
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) tomaat
- 1 stuk(s) aubergine
- 1 stuk(s) citroen
- 1 eetlepel(s) ui