Aubergine salade - Caponata

salade voor 4 personen

  • wrijf de aubergines in met zout en laat ze een drie kwartier staan om het sap eraan te onttrekken
  • spoel ze vervolgens af, droog ze en bak ze in de olijfolie tot ze bruin en gaar zijn
  • laat ze uitlekken op keukenpapier
  • fruit de ui goudgeel in wat olie
  • voeg hier de tomaten, het zout en de peper aan toe en laat dit 15 minuten sudderen
  • blancheer de kappertjes, de olijven en de selderij, giet ze vervolgens af
  • voeg er de tomatensaus met de azijn en de suiker aan toe
  • laat 20 minuten sudderen totdat de massa wat is ingekookt (af en toe roeren)
  • voeg er dan de koude aubergines aan toe
  • minstens een half uur laten afkoelen en vlak voor het opdienen garneren

  • 1 deciliter olijfolie
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • 3 eetlepel(s) verse peterselie
  • 2 eetlepel(s) verse munt
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) tomaat
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 eetlepel(s) ui