Salade van pasta en sardines
salade voor 6 personen
Bereiding
- Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en prak ze in een kommetje fijn
- kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- snijd ondertussen de tomaat in partjes
- rasp de kaas
- snipper de ui fijn
- giet de inhoud van de 2 blikjes sardines met de olie in een ruime schaal
- voeg het sap van 2 citroenen toe
- prak de sardines met de olie en het sap goed fijn tot er een smeuige massa ontstaat
- voeg de fijngeprakte eieren toe en doe er wat peper doorheen
- schep de gekookte en afgekoelde spaghetti er goed doorheen
- voeg dan de in partjes gesneden tomaten, kaas en ui erdoor
- garneer de salade met fijngehakte peterselie
- Tip: gebruik ook eens andere pastasoorten zoals macaroni, spiralli of farfalle
Ingredienten voor 4 personen
- 300 gram pasta (spaghetti)
- 200 gram kaas (belegen, Goudse)
- 4 stuk(s) tomaten
- 2 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) blikjes sardine (in olie)
- 1 stuk(s) ui
- 1 eetlepel(s) peterselie
- 10 theelepel(s) citroensap
- naar smaak witte peper