Salade van pasta en sardines

salade voor 6 personen

  • Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en prak ze in een kommetje fijn
  • kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • snijd ondertussen de tomaat in partjes
  • rasp de kaas
  • snipper de ui fijn
  • giet de inhoud van de 2 blikjes sardines met de olie in een ruime schaal
  • voeg het sap van 2 citroenen toe
  • prak de sardines met de olie en het sap goed fijn tot er een smeuige massa ontstaat
  • voeg de fijngeprakte eieren toe en doe er wat peper doorheen
  • schep de gekookte en afgekoelde spaghetti er goed doorheen
  • voeg dan de in partjes gesneden tomaten, kaas en ui erdoor
  • garneer de salade met fijngehakte peterselie

  • Tip: gebruik ook eens andere pastasoorten zoals macaroni, spiralli of farfalle

  • 300 gram pasta (spaghetti)
  • 200 gram kaas (belegen, Goudse)
  • 4 stuk(s) tomaten
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) blikjes sardine (in olie)
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • 10 theelepel(s) citroensap
  • naar smaak witte peper