Salade van rauwe biefstuk - Carpaccio
salade voor 4 personen
Bereiding
- wikkel het vlees in folie en laat het 1 a 1.5 uur stevig worden in de vriezer
- snijd het vlees met een mes of een snijmachine in flinterdunne plakken
- snijd de kaas in ragfijne schilfers
- was de sla en laat deze uitlekken
- hak de kappertjes fijn, voeg azijn, peterselie, zout en peper erbij
- roer de olie door de dressing
- verdeel de veldsla over de borden, dresseer de plakjes vlees erop, schenk de dressing erover en garneer met de kaasschilfers
Ingredienten voor 4 personen
- naar smaak zout
- 250 gram tournedos
- naar smaak peper
- 40 gram veldsla
- 4 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) kappertjes
- 1 eetlepel(s) wijnazijn
- 1 eetlepel(s) peterselie