Salade van rauwe biefstuk - Carpaccio

salade voor 4 personen

  • wikkel het vlees in folie en laat het 1 a 1.5 uur stevig worden in de vriezer
  • snijd het vlees met een mes of een snijmachine in flinterdunne plakken
  • snijd de kaas in ragfijne schilfers
  • was de sla en laat deze uitlekken
  • hak de kappertjes fijn, voeg azijn, peterselie, zout en peper erbij
  • roer de olie door de dressing
  • verdeel de veldsla over de borden, dresseer de plakjes vlees erop, schenk de dressing erover en garneer met de kaasschilfers

  • naar smaak zout
  • 250 gram tournedos
  • naar smaak peper
  • 40 gram veldsla
  • 4 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 eetlepel(s) wijnazijn
  • 1 eetlepel(s) peterselie