Salade van vlinder macaroni - Insalata di farfalle

salade voor 4 personen

  • breng 4 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout
  • kook de pasta beetgaar (10 minuten) en giet af
  • roer de olijfolie door de pasta en laat afkoelen
  • ontpit de olijven en hak ze fijn
  • hak de ansjovis in kleine stukjes
  • halveer de paprika, verwijder de pitjes en snijd deze in dunne reepjes
  • meng olijven, citroensap, paprika, peterselie en ansjovis door elkaar en schep dit door de pasta
  • breng de salade op smaak met zout en peper

  • naar smaak zout
  • 400 gram (vlinder) pasta
  • naar smaak zwarte peper
  • 50 gram zwarte olijven
  • 4 theelepel(s) citroensap
  • 4 stuk(s) ansjovis
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • 1 stuk(s) groene paprika