Bolognese saus
saus voor 6 personen
Bereiding
- smelt de boter in een pan en bak de blokjes spek rondom goudbruin
- voeg de fijngehakte groenten erbij en laat ze 5 minuten meefruiten
- prak het gehakt door het groentemengsel en bak het goudbruin
- voeg de kippenlevers toe en laat ze 2.5 minuten meebakken
- roer de tomatenpuree en de wijn door het vleesmengsel
- laat de wijn iets inkoken
- voeg de vleesbouillon er aan toe, breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- dek de pan af en laat de saus 1 tot 1.5 uur zachtjes koken
- roer de slagroom door de bolognese saus en laat deze inkoken en binden op een hoog vuur
- schep de saus en een klontje boter door versgekookte deegwaren (spaghetti, lintnoedels, macaroni) en serveer de parmezaanse kaas er apart bij
Ingredienten voor 6 personen
- naar smaak peper
- naar smaak nootmuskaat
- 250 gram runder gehakt
- naar smaak zout
- 3 deciliter (vlees) bouillon
- 1.5 deciliter slagroom
- 1.25 deciliter witte wijn
- 100 gram kippenlever
- 75 gram roomboter
- 75 gram rook-spek
- 15 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
- 3 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 stuk(s) wortel
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) bleekselderij