Bolognese saus

saus voor 6 personen

  • smelt de boter in een pan en bak de blokjes spek rondom goudbruin
  • voeg de fijngehakte groenten erbij en laat ze 5 minuten meefruiten
  • prak het gehakt door het groentemengsel en bak het goudbruin
  • voeg de kippenlevers toe en laat ze 2.5 minuten meebakken
  • roer de tomatenpuree en de wijn door het vleesmengsel
  • laat de wijn iets inkoken
  • voeg de vleesbouillon er aan toe, breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • dek de pan af en laat de saus 1 tot 1.5 uur zachtjes koken
  • roer de slagroom door de bolognese saus en laat deze inkoken en binden op een hoog vuur
  • schep de saus en een klontje boter door versgekookte deegwaren (spaghetti, lintnoedels, macaroni) en serveer de parmezaanse kaas er apart bij

  • naar smaak peper
  • naar smaak nootmuskaat
  • 250 gram runder gehakt
  • naar smaak zout
  • 3 deciliter (vlees) bouillon
  • 1.5 deciliter slagroom
  • 1.25 deciliter witte wijn
  • 100 gram kippenlever
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram rook-spek
  • 15 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) wortel
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) bleekselderij