Italiaanse pasta saus
saus
Bereiding
- pel de ui en snipper deze fijn
- was de tomaten en snijd ze in stukken
- maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes
- laat de olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet worden
- verwarm de ui met de kruiden, de tomaat en de worteltjes erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 6-8 minuten op 100 graden
- voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en verwarm alles (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100 graden
- laat het tomatenmengsel iets afkoelen
- maak intussen de courgette schoon, snij in plakken en vervolgens in repen
- snij de salami in blokjes en de ham in reepjes
- pureer het tomatenmengsel in de foodprocessor of blender en doe het in een schaal
- voeg de courgette met de salami en de rauwe ham in de schaal en 3-4 minuten op 100 graden verwarmen
- breng de saus op smaak met zout en peper
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gram tomaat
- 200 gram courgette
- 2 deciliter bouillon (kruiden)
- 100 gram salami
- 100 gram rauwe ham
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 stuk(s) ui
- 1 eetlepel(s) olie
- 1 theelepel(s) Italiaanse kruiden
- naar smaak zout
- naar smaak peper