Italiaanse pasta saus

saus

  • pel de ui en snipper deze fijn
  • was de tomaten en snijd ze in stukken
  • maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes
  • laat de olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet worden
  • verwarm de ui met de kruiden, de tomaat en de worteltjes erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 6-8 minuten op 100 graden
  • voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en verwarm alles (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100 graden
  • laat het tomatenmengsel iets afkoelen
  • maak intussen de courgette schoon, snij in plakken en vervolgens in repen
  • snij de salami in blokjes en de ham in reepjes
  • pureer het tomatenmengsel in de foodprocessor of blender en doe het in een schaal
  • voeg de courgette met de salami en de rauwe ham in de schaal en 3-4 minuten op 100 graden verwarmen
  • breng de saus op smaak met zout en peper

  • 500 gram tomaat
  • 200 gram courgette
  • 2 deciliter bouillon (kruiden)
  • 100 gram salami
  • 100 gram rauwe ham
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel(s) Italiaanse kruiden
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper