Andijviesoep
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- maak de andijvie schoon en neem enkele mooie blaadjes uit het hart van de garnering
- kook de rest van de andijvie circa 3 minuten in ruim water met zout
- laat de andijvie uitlekken
- pureer de gekookte andijvie fijn in de keukenmaschine
- rasp de kaas
- breng de bouillon met de gepureerde andijvie aan de kook
- klop het ei los met de kaas en klop dit mengsel, van het vuur af, door de soep
- blijf kloppen tot een romig gebonden soep ontstaat
- breng de soep op smaak met olijfolie, zout en peper
- schep de soep in 4 borden
- garneer met de achtergehouden blaadjes
- lekker met geroosterd brood
- Tip: In plaats van andijvie kunt u ook sla gebruiken en ipv Pecorino kaas kunt u Parmezaanse kaas gebruiken
Ingredienten voor 4 personen
- 750 deciliter kippenbouillon
- naar smaak zout
- naar smaak peper
- 50 gram kaas (Pecorino)
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) krulandijvie
- 1 stuk(s) ei