Andijviesoep

hoofdgerecht voor 4 personen

  • maak de andijvie schoon en neem enkele mooie blaadjes uit het hart van de garnering
  • kook de rest van de andijvie circa 3 minuten in ruim water met zout
  • laat de andijvie uitlekken
  • pureer de gekookte andijvie fijn in de keukenmaschine
  • rasp de kaas
  • breng de bouillon met de gepureerde andijvie aan de kook
  • klop het ei los met de kaas en klop dit mengsel, van het vuur af, door de soep
  • blijf kloppen tot een romig gebonden soep ontstaat
  • breng de soep op smaak met olijfolie, zout en peper
  • schep de soep in 4 borden
  • garneer met de achtergehouden blaadjes
  • lekker met geroosterd brood

  • Tip: In plaats van andijvie kunt u ook sla gebruiken en ipv Pecorino kaas kunt u Parmezaanse kaas gebruiken

  • 750 deciliter kippenbouillon
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • 50 gram kaas (Pecorino)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) krulandijvie
  • 1 stuk(s) ei