Champignonsoep met munt, spaghetti en sinaasappel
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter water met runderbouillontabletten
- zeef de spaghettini en vang het vocht op
- roerbak in olijfolie de champignons tot ze vocht loslaten en laat dit verdampen
- voeg de uien en soepballetjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin
- voeg de knoflook toe
- schenk het pastakookwater (aangevuld tot 2 liter) erbij en breng de soep al roerend aan de kook
- kook de soep zachtjes 5-6 minuten door
- roer vlak voor het serveren de munt en sinaasappelsap door de soep
- lekker met geroosterde puntjes boerenbrood
Ingredienten voor 4 personen
- 100 gram pasta (spaghettini)
- 2 stuk(s) runder bouillon tabletten
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram kastanje champignons (in plakjes)
- 3 stuk(s) kleine rode uien (gesnipperd)
- 200 gram soepballetjes van rundergehakt
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) takje munt (blaadjes fijngesneden)
- 1 stuk(s) sinaasappel (uitgeperst)