Champignonsoep met munt, spaghetti en sinaasappel

hoofdgerecht voor 4 personen

  • kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter water met runderbouillontabletten
  • zeef de spaghettini en vang het vocht op
  • roerbak in olijfolie de champignons tot ze vocht loslaten en laat dit verdampen
  • voeg de uien en soepballetjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin
  • voeg de knoflook toe
  • schenk het pastakookwater (aangevuld tot 2 liter) erbij en breng de soep al roerend aan de kook
  • kook de soep zachtjes 5-6 minuten door
  • roer vlak voor het serveren de munt en sinaasappelsap door de soep

  • lekker met geroosterde puntjes boerenbrood

  • 100 gram pasta (spaghettini)
  • 2 stuk(s) runder bouillon tabletten
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram kastanje champignons (in plakjes)
  • 3 stuk(s) kleine rode uien (gesnipperd)
  • 200 gram soepballetjes van rundergehakt
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) takje munt (blaadjes fijngesneden)
  • 1 stuk(s) sinaasappel (uitgeperst)